Ще вземе ли някакво отношение руският президент Владимир Путин за съдбата на

...
Ще вземе ли някакво отношение руският президент Владимир Путин за съдбата на
Коментари Харесай

Путин вече няма как да търпи Пригожин: Излезе с ново скандално изявление за причините за войната в Украйна

Ще вземе ли някакво отношение руският президент Владимир Путин за ориста на Пригожин?

След новото му изказване от последните часове лидерът в Кремъл няма по какъв начин да остане безразличен във връзка с изблиците на Пригожин. 

Пригожин за следващ път атакува военния министър Шойгу, само че думите му този път засягат същността в претекстовете на Путин да стартира войната в Украйна.

На процедура шефът на " Вагнер " заема гледната точка на Украйна и Западния свят. 

Руският министър на защитата Сергей Шойгу и олигарсите, ръководещи Русия, са отговорни за войната. Украинците не бомбардираха Донбас.

Това разгласи шефът на " Вагнер " Евгений Пригожин във видео, в което разруши голям брой съветски изказвания, оправдаващи нашествието на 24 февруари 2022 година Той дефинира украинската войска като " формация ", състояща се от постоянна армия, националисти, доброволци и други. И разказва в резюме военните дейности от 2014 до 2022 година

" Украинската формация атакуваше нашата войска, ние атакувахме тяхната. Нищо неповторимо не се случи преди 24 февруари 2022 г. Тази формация не бомбардираше Донбас през тези 8 години, само разменяше обстрелвания с съветската войска. В момента министерството на защитата се пробва да заблуди обществото и президента и да опише историята, че е имало безумна агресия от страна на украинците и че те са щели да ни нападат с целия блок на НАТО. Но така наречен специфична военна интервенция стартира поради напълно разнообразни аргументи, обяви предприемачът.

По думите му виновност за войната носи Шойгу, който желал да получи нови ордени.

" Войната бе нужна на група тъпанари да побеждават и да покажат каква мощна войска са. За Шойгу - да стане маршал, указът към този момент бе квалифициран. (...) Войната бе нужна на олигарсите. Бе нужна на клана, който през днешния ден на процедура ръководи Русия. (...) Втората най-важна задача на войната бе да се конфигурира Медведчук за президент на Украйна. Медведчук, който към този момент се бе внедрил в Киев и чакаше армията да пристигна, Зеленски да избяга, всички да си смъкват оръжията и той да стане президент ".  

Пригожин усмива поставената цел да се " денацифицира " Украйна, като показва, че след залавянето на Медведчук от украинците, той е сменен за " практическия целия батальон Азов ", чиито бойци съгласно шефа на " Вагнер " са най-върлите националисти.

Обкръжението на руския държавен глава Владимир Путин не се измъква невредимо от гнева на Пригожин.

" От 2014 до 2022 г. Донбас бе плячкосван. Той бе плячкосван от разнообразни хора, някои от президентската администрация, други от ФСБ, трети от олигарси като Курченко (Серхий Курченко - украински прокремълски предприемач, разгласен за търсене от Украйна след март 2014.). Те ограбваха парите на хора от Донбас в непризнатите територии на ДНР и ЛНР. (...) Донбас бе идеалното място да се крадат пари - първо Сурков (Владислав Сурков - консултант на Путин от 2013 до 2020 г.), след това Козак (Дмитрий Козак - зам.- началник на кабинета на Путин). ФСБ също разполагаше с цяла подчиненост от генерали ".

Пригожин твърди, че като новоизбран президент Зеленски е имал подготвеност да реализира съглашение с Русия. И само е трябвало " да се слезе от Олимп " и да се водят договаряния с него.

" Никой не е унищожил 60 " Леопарда ", това са безспорни нелепости. Сега съветската войска се изтегля от направленията Запорожие и Херсон ".

An intreasting new video from Prigozhin
" Ukraine did not bomb the Donbass for 8 years, but only exchanged blows with the Russian army, the Armed Forces of Ukraine were not going to attack the Russian Federation, the Ministry of Defense is deceiving the public and the president,…
— COSSACKGUNDI (@cossackgundi) Вчера Пригожин излезе с друго изказване.
По думите му Путин е жертва на лъжлива информация, която получава от висшите си военни.

Контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна носи на Русия съществени проблеми и загуби, за които мълчат, за които съветският народ не знае. Такава критика отправи в аудиосъобщение създателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин.

Записът от над четири минути, публикуван (както е обичайно) от пресслужбата му в " Телеграм ", предстоящо съдържа и унищожителни рецензии към министъра на защитата Сергей Шойгу, съобщи Дневник. Част от тях е и изказванието, че съветският президент Владимир Путин бива мамен за обстановката на фронта и че в случай че лъжата продължава, ще " загубим Русия ".

" Еднозначно заявих, че това, което ни описват в ефира за контранастъплението на украинските въоръжени сили, не подхожда на действителността. Погледнете картите, които се намират в интернет и на доказателствата... това са огромни територии, които загубихме ", отбелязва Пригожин във втори, доста по-кратък, запис довечера.

При това Путин коментира загубите на Украйна по-рано през днешния ден с уверението, че поради унищожени стотици танкове на Киев (колкото може би не са употребявани все още в контраофанзивата) и бронирани машини сега на фронта се следи " мъртвило " и съперникът няма късмет.

" Няма надзор, няма въоръжение, няма муниции "

" Мога да кажа какво става при нас по линията на прикосновение ", сподели Пригожин. Говори за няколко посоки - в Запорожка област, в региона на Работино (Роботине на украински) на Украйна са " дадени големи части " територия. Украинската войска участва на терен наоколо до Токмак, в село Садовое (Садове). Украинците съгласно него се готвят да форсират Днепър, а тази информация се " скрива ".

При това " няма никакъв надзор, няма въоръжение, муниции, бойци през целия ден пишат писма, че им трябват снаряди, противотанкови средства, гранати, бронебойни патрони ". Войските не могат да водят война поради " 50-60% " дефицит на персоналния състав, изяснява.

Според него има риск " по-голямата част от териториите, които бяха овладени по време на така наречен СВО ( " специфична военна интервенция - по този начин Русия назовава войната в Украйна, бел. ред.), ще се върнат у съперника... и всичко това се скрива от всички ".

Ще останем без основното, ще загубим Крим

" Всички тези числа подробно се скриват. Всичко, което се занимава през днешния ден управлението на " спецоперацията ", е приспособяване на обстоятелствата, с цел да се предават на Москва красиви отчети ", декларира Пригожин.

Те към този момент са " привикнали " да мамят висшия главнокомандващ, само че те " вкарват в подвеждане и съветския народ ".

Ако продължат по този начин, ще останем без основното: без Русия.

Това е явна рецензия към Министерството на защитата, чиято връзка по тематиката с войната в Украйна Пригожин разяснява интензивно още откогато удостовери, че стои зад " Вагнер " предходната есен.

Русия ще се разсъни някой ден и ще узнае, че Крим към този момент е даден на украинците.

Коментарът на Пригожин за Крим съответствува с обвинявания, отправени от Шойгу, че Украйна готви офанзива по полуострова с американски и английски оръжия. В същото време английското военно разузнаване обясни в днешната си сводка, че съветските власти се притесняват от допустимо нахлуване към Крим и че край Армянск, в северен Крим, е изградена мащабна отбранителна линия.

" На каква цена "

" И идващият въпрос: на каква цена водим тази спецоперация? ", попита Пригожин и продължи с острите думи към Шойгу, с облагодетелстването и неприкосновеността на фамилията му, че се нарисувал на стенописи в храма на Министерството на защитата (където, с изключение на Шойгу, е нарисуван и съветският президент Владимир Путин).

Пригожин разяснява и вчерашната гилдия на Министерството на защитата и назова " позорни " обсъжданите тематики на този декор в следващата рецензия към отрасловия министър Сергей Шойгу: ревюто " Армия-2023 ", " чийто главен уредник са брачната половинка и дъщерята " на Шойгу, и военноморският церемониал. " За да се организира военноморски церемониал, като начало е нужно (крайцерът - бел. ред.) " Москва " да се докара от дъното на Черно море, който вие, сган, позорно потопихте, дружно с съветските моряци. "

Основателят на " Вагнер " е все по-дързък в рецензиите си към властта: преди няколко седмици даде извънредно остро даже по неговите стандарти интервю за Русия и войната, а дни след това започна обиколка из страната, на която повтаряше някои от най-радикалните си тези.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР